Kruške poširane u vanili i crnom čaju sa filom od Plazme
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Kruške:
4 manje kruške
1 l vode
350 g šećera
2 kesice crnog čaja
1 štapić vanile
Punjenje:
50 g Mljevene Plazme
2 supene kašike mljevenih lješnika
25 g putera
Dekoracija:
50 g sjeckanog pečenog lješnika
250 ml slatke pavlake
1. korak
Kruške oljuštite, ali nemojte da uklanjate peteljke.
2. korak
U jednu šerpu sipajte vodu, šećer i kesice čaja, pa stavite na vatru da voda provri. Štapić vanile otvorite, nožem sastružite sjemenke i ubacite ih u šerpu.
3. korak
Štapić vanile takođe ubacite u šerpu kako bi ispustio aromu. Kad voda provri, izvadite kesice čaja, ubacite kruške i poklopite.
4. korak
Krčkajte ih na tihoj vatri dok ne omekšaju, a zatim ih pažljivo izvadite zajedno sa štapićem vanile. Pojačajte vatru i sirup nastavite da kuvate dok se malo ne zgusne.
5. korak
U zasebnoj posudi izmješajte Mljevenu Plazmu, mljevene lješnike i istopljen puter. Dodajte i par kašika ukuvanog sirupa u kome su se kuvale kruške i sve dobro izmješajte da dobijete mrvičastu smesu.
6. korak
Kruške koje su se prohladile, presjecite napola, izvadite im sredine sa sjemenkama i napunite ih punjenjem od Plazme.
7. korak
Kruške prelijte sirupom i poslužite sa umućenom slatkom pavlakom posutom sjeckanim lješnikom.
8. korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Palachinka blog
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise