Tiramisu s Plazmom i borovnicama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 40 min.
Porcija: 6-8
Težina:
Sastojci:
KREM:
• 500 ml slatke pavlake
• 30 g šećera u prahu
• 500 g sira maskarpone
SIRUP:
• 300 g domaćih borovnica (sitnih)
• 120 g šećera
• 60 ml hladne vode
• 3 kašike gustina
KORA:
• 300 g Plazme
• 150 ml mlijeka
Dekoracija:
prepečeni listići badema
1. korak
Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag. Dodajte šećer i sir maskarpone pa još malo mutite dok maskarpone ne postane kremast. Tako pripremljen krem stavite u frižider dok ne pripremite sirup od borovnica.
2. korak
Borovnice, šećer i vodu sipajte u šerpu i stavite na jaku vatru da proključaju, a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite da se krčkaju još 20 minuta.
3. korak
U jednu činijicu sipajte gustin i malo hladne vode i dobro ga rastvorite. Rastvoren gustin dodajte u sirup od borovnica i miješajte dok se sirup malo ne zgusne, a zatim ga sklonite sa vatre kako bi se prohladio.
4. korak
Ugrijte mijleko pa u njega umačite Plazmu i rjeđajte je po dnu tepsije. Preko nanesite prvi sloj krema i polovinu sirupa od borovnica. Preko nanesite još jedan sloj Plazme umočene u mijleko, pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj krema.
5. korak
Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u frižider do posluženja.
6. korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise