
Buhtlice sa čokoladom i Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h 45 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
300ml mlakog mlijeka
10gr suvog kvasca
1 jaje + 2 zumanca
5 kasika sećera
1 vanilin sećer
100 gr putera
prstohvat soli
rendana korica limuna po ukusu
oko 700 gr brašna + 50gr istopljenog putera za premazivanje buhtli prije pečenja
Fil:
300g lješnika
120g Mljevene Plazme
1. korak
Tijesto umijesite i ostavite u posudu premazanu tankim slojem putera da narasta 1h, te posudu prekrijte providnom folijom ili krpom.

2. korak
Dok čekate da tijesto naraste, možete umutiti fil tako što ćete pomešati Plazmu i lješnik krem.

3. korak
Fermentisano tijesto podijelite na loptice veličine pomorandže, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i puniti nadjevom po želji, i to napunite uz pomoć dresir džaka i metalnog nastavka takođe i nakon pečenja.

4. korak
Pleh treba da bude podmazan puterom i svaku lopticu redom treba premazivati istopljenim puterom. Kada se sve poredjaju ostavite u plehu da narasta jos nekih 20ak minuta, te pecite 35 - 40 min na 180 °C u prethodno zagrijanoj rerni.

5. korak
Kada su buhtle pečene, pospite cimet šećer po njima ili šećer u prahu, opciono koristite prepolovljen lješnik takođe kao dekorativni momenat.

6. korak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti