Čoko-karamel lisnati kolač
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 50 min.
Porcija: 20
Težina:
Sastojci:
1 pakovanje rozen korica
400 gr šećera
500 ml vode
100 gr čokolade
430 gr Mljevene Plazme Posne
250 gr margarina
Glazura:
150g čokolade
60ml ulja
1. korak
Otopite šećer na laganoj vatri, pazite da ne zagori, pomno kontrolišite. Treba da dobije svijetlo braon boju. Zatim nalijte vode i ostavite da se otopi šećer. Stvrdnuće se u dodiru sa vodom pa će se onda lepo otopiti sve zajedno.
2. korak
Kad provri dodati čokoladu i margarin i miješati da se sve otopi. Tako dobijamo posni čoko karamel.
3. korak
Dodajte Mljevenu Plazmu Posnu i sve sjedinite miješajući. Ostavite da se prohladi dovoljno da se zgusne i bude kremasto (oko 35 minuta) u frižideru.
4. korak
Naizmjenično mažite nadjev na kore dok ne potrošite sav materijal.
5. korak
Ostavite da odstoji, najbolje u frižideru pa onda nanesite glazuru otopivši čokoladu i ulje.
6. korak
Vaš kolač je spreman!
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise