Posna Kapri torta
Posne poslastice

Posna Kapri torta

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 20

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

1kg Plazme Posne

300 gr čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

Fil I:

1l soka od narandže

3 pudinga od vanile

3 kašike šećera

200 gr margarina

100 gr šećera u prahu

Fil II:

400g zamrznutih jagoda

400 ml vode

2 pudinga od jagode

8 kašika šećera

50g margarina

1. korak

Razmutite puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte puding kad sok provri pa miješajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

1 korak

2. korak

U jagode dodajte 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostavite da provri, pa izblendirajte ručnim blenderom i ostavite da vri još 2 minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje.

2 korak

3. korak

Za to vrijeme razmutite puding sa ostakom šećera i 200 ml vode pa zakuvajte u kašu od malina ilijagoda. Kada se zgusne dodajte 50 g margarina, miješajte dok se ne otopi, pa sklonite sa vatre.

3 korak

4. korak

Dok čekate da se filovi ohlade podijelite Plazmu posnu na 4 dijela, te otopite čokoladu sa uljem, izmiješajte, treba da bude rijeđe teksture, da se lako maže na Plazmu Posnu i da ima za sva 4 reda. (ukoliko se čokolada zgusne, opet je zagrijete)

4 korak

5. korak

Poslažite prvi red Plazme Ponse u oblik koji vama odgovara pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne.

5 korak

6. korak

Miješajte pjenasto 200 g margarina sa šećerom u prahu, pa im dodajte ohladjen puding sa sokom od pomorandže i sve umutite.

6 korak

7. korak

Fil od jagoda umutite mikserom i otpustiće na radnu teksturu.

7 korak

8. korak

Na Plazmu posnu nanijeti fil od pomorandže pa od malina i opet poslagati preko red Plazme Posne, pa premazati čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite i poslednji red Plazme Posne, njega takođe premažite čokoladom. Ostavite obavezno da odstoji preko noći da Plazma Posna dostigne savršenu teksturu.

8 korak

9. korak

Vaša torta je spremna!

9 korak

Autor:

Plazma

Uživaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika