
Posna Kapri torta
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.
Porcija: 20
Težina:
Sastojci:
1kg Plazme Posne
300 gr čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
Fil I:
1l soka od narandže
3 pudinga od vanile
3 kašike šećera
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
Fil II:
400g zamrznutih jagoda
400 ml vode
2 pudinga od jagode
8 kašika šećera
50g margarina
1. korak
Razmutite puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte puding kad sok provri pa miješajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

2. korak
U jagode dodajte 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostavite da provri, pa izblendirajte ručnim blenderom i ostavite da vri još 2 minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje.

3. korak
Za to vrijeme razmutite puding sa ostakom šećera i 200 ml vode pa zakuvajte u kašu od malina ilijagoda. Kada se zgusne dodajte 50 g margarina, miješajte dok se ne otopi, pa sklonite sa vatre.

4. korak
Dok čekate da se filovi ohlade podijelite Plazmu posnu na 4 dijela, te otopite čokoladu sa uljem, izmiješajte, treba da bude rijeđe teksture, da se lako maže na Plazmu Posnu i da ima za sva 4 reda. (ukoliko se čokolada zgusne, opet je zagrijete)

5. korak
Poslažite prvi red Plazme Ponse u oblik koji vama odgovara pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne.

6. korak
Miješajte pjenasto 200 g margarina sa šećerom u prahu, pa im dodajte ohladjen puding sa sokom od pomorandže i sve umutite.

7. korak
Fil od jagoda umutite mikserom i otpustiće na radnu teksturu.

8. korak
Na Plazmu posnu nanijeti fil od pomorandže pa od malina i opet poslagati preko red Plazme Posne, pa premazati čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite i poslednji red Plazme Posne, njega takođe premažite čokoladom. Ostavite obavezno da odstoji preko noći da Plazma Posna dostigne savršenu teksturu.

9. korak
Vaša torta je spremna!

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti